bijoamijo-emblema

Almás diós kuglóf

Szerző: BiJóAmiJó Andi

2021.09.11.

Hozzávalók:

250 g teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
150 g vaj / kókuszolaj
200 g cukor / 5 evokanal 1:4 eritrit:stevia
3 db tojás
3 db alma reszelve / kis kockára darabolva
1 cs sutőpor
izlés szerint fahéj
50 g mazsola
100 g durvára darált dió
1/2 citrom leve
1 vaniliarúd kikapart magja

Elkészítés:

Almákat meg kell hámozni magházát kivágni, ezután apró kockára összevágni. Ezt követően az almákat önsük le a citom levével tegyük rá a fahéjat és jól keverjük össze őket. Egy keverő tálba keverjük össze a tojásokat a vajat a lisztet és az édesítőt és a vanília kikapart magját. Adjuk hozzá a darabolt diót és a mazsolát. jól keverjük össze, majd forgassuk bele az almákat is.

Kivajazott kuglof formába 180 fokon 60 percig süssük.

Ahhoz hogy a teteje ne égjen meg kb 40 percnél fedjük le aludoliával, és úgy süssük tovább. Grehem lisztel is már kipróbáltam. Sütőpor helyett volt hogy kovászt tettem bele.

Forrás :  – eredeti recept amit átalakítottam – http://aprosef.hu/almas_kuglof_recept