Hozzávalók:
Tészta:
8 tojás
4 evőkanál víz
4 evőkanál holland kakaópor
8 evőkanál zabpehely liszt helyettesíthető kávédarálón ledarált zabpehellyel.
8 evőkanál eritritből/nyirfacukorból vagy 2 evőkanál 1:4 stevia édesítő
2 kk sütőpor
Töltelék – Oroszkrém
2 zacskó vanília puding
6 dl tej
6 evőkanál eritritből/nyírfacukorból vagy 1,5 evőkanál 1:4 stevia édesítő
4 dl habtejszín
1 marék mazsola
rumaroma vagy rum
pici víz
Töltelék – Alma
1,5 kg közepes alma
2 kk fahéj
1/2 citrom leve
2 marék durván darált dió
Elkészítés:
Készítsük el a piskótát a szokásos módon, válasszuk ketté a tojásokat. A sárgájába tegyük bele az édesítőt. A fehérjét verjük kemény habbá. A sárgájába tegyük bele a kakaót, a sütőport és vizet és keverjük össze. Ezután óvatosan kis mennyiségben tegyük bele a fehérjét, majd a zablisztet, keverjük össze úgy hogy ne nagyon tőrjön össze a fehérje.
A sütőt 180 fokra hevítsük fel és forrólevegőn 30-40 percig süssük. Tűpróbával nézzük meg, hogy nem ragad-e középen a tészta.
Amíg sül a piskóta addig készítsük el a krémeket.
Az oroszkrémet nem a klasszikus formában készítjük, de ízre hasonló lesz. A mazsolát egy órával a süti készítse előtt áztassuk be a rumaromába, vagy a rumba, egy pici vizzel öntsük fel, hogy ellepje a mazsolát. A vanília pudingot főzzük össze a tejjel, majd mikor még meleg keverjük bele a vajat és a rumaromába áztatott mazsolát. Hagyjuk kihűlni és keverjük át, hogy krémes legyen.
Az almatöltelék elkészítése, pucoljuk meg az almákat a magházát és a szár részeket szedjük ki, reszeljük le a nagy lyukú reszelőn, majd tegyünk rá egy fél citromlevet, hogy ne barnuljon nagyon meg, szórjuk rá a fahéjat és keverjük össze, a reszelt almákat a lábasba is reszelhetjük, amibe lekvár állagra főzzük. Mikor jól megpuhultak az almák, akkor turmixoljuk össze merülő mixerrel. Hagyjuk kihűlni.
Mikor a tészta is kihűlt vágjuk ketté és töltsük meg, vagyis a tészta aljára tegyünk egy réteg vanília krémet, majd a tetejére egy réteg almakrémmel és a tetejére szórjuk rá a diót s tegyük rá a tészta tetejét.
Jó étvágyat!