Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt,
3 db tojás,
25 dkg vaj,
6 dkg 1:4 negyedannyi stevia, eritrit édesítő,
1 dl tej vagy 2 evőkanál tejföl,
12 dkg sütőpor,
1/2 bio citrom héja
Töltelék:
1 kg alma,
1/2 citrom leve
6 dkg darált dió,
2-3 dkg 1:4 negyedannyi stevia, eritrit édesítő, vagy ízlés szerint,
1-2 teáskanál örölt fahéj, vagy ízlés szerint,
kihagyható: 1 csomag Szafi Free vanilia zabpuding por
Tetejére
1 db tojás
kevés Szafi Reform Eritril porcukor – elhagyható
Töltelék:
Almát meghámozzuk, a felét lereszeljük, és egy pár darabot kockára vágunk. Egy lábasban az almákat, édesítjük, megszórjuk fahéjjal, ráöntjük a citrom levét, majd puhára pároljuk. Ha kicsit kihült kinyomjuk a levét. Ha krémes tölteléket szeretnénk, akkor tegyünk hozzá, vaniliapudingport, vagy valamilyen keményítőt.
Tészta:
A lisztet egy tálba tesszük, rászorjuk a sütőport, közepébe bele ütjük a tojást, belemorzsoljuk a vajat, ráöntjük a tejet, rászorjuk az édesítőt, és a fél bio citrom reszelt héját. Géppel, vagy kézzel összegyúrjuk majd két részre osztjuk a tésztát. Mind a két részt, a tepsi nagyságának megegyező méretre kinyújtjuk. Az egyiket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk dióval, rátesszük a tölteléket, majd a tetejére a másik tésztát. Villával megszúrkáljuk. Legvégén megkenjük tojással a tetejét.
Légkeveréses: 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc
Trükk:
Sűrítheted még egy evőkanál konjak liszt és kikapart vanilia rúd húsával is.