bijoamijo-emblema
Almás diós kuglóf

Almás diós kuglóf

Hozzávalók: 250 g teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt150 g vaj / kókuszolaj200 g cukor / 5 evokanal 1:4 eritrit:stevia3 db tojás3 db alma reszelve / kis kockára darabolva1 cs sutőporizlés szerint fahéj50 g mazsola100 g durvára darált dió1/2 citrom leve1 vaniliarúd...

bővebben
Répatorta

Répatorta

Hozzávalók: 8 db tojás200 g örölt dió100 g mandula3 db nagyobb répa1 db bio narancs leve és héja1 db bio citrom leve és héja1 tk fahéj1 tk gyömbér40 g eritrit, stevia 1:4 (kb. 2 púpozott evőkanál)1 tk sütőpor1 vaniliarúd kikapart belseje2 db alma Elkészítés: Kisebb...

bővebben
Eredeti svéd húsgolyó – Ikeás

Eredeti svéd húsgolyó – Ikeás

Mindenki által szeretett húsgolyó. Az ikea nem is olyan rég kiadta a saját svéd húsgolyó receptjét, ami futótűzként terjedt az interneten, mivel nagyon sokan kedvelik. Nekünk is az egyik kedvenc ételünk, de mi egy picit másképp csináljuk eltérés csak a töltelékben...

bővebben
Brokkoli és karfiol rakottas

Brokkoli és karfiol rakottas

Hozzávalók: 1 kg brokkoli és karfiol 6 db tojás 1 marék kocka bacon 1 fej hagyma 2 tk pirospaprika 3 dl tejföl 15 % Elkészítés: A brokolit és a karfiolt forrásban lévő vízbe teszük, a vizbe sót teszünk, a karfiolt és a brokkolit kb 10 percig kicsit forralni kell....

bővebben
Orosz túrós sütemény

Orosz túrós sütemény

Ez a sütemény olyan az orosz embereknek, mint nekünk a csoki öntettes piskóta kocka. Elég egyszerű gyors sütemény. Hozzávalók 1 kg túró 4 evőkanál grahem vagy zabliszt 4 evőkanál olvasztott vaj kb majdnem 5 dkg vaj 2-3 tojás a tojás méretétől függően 1 db Bio citrom...

bővebben
Fokhagymás tejszínes gombás tészta

Fokhagymás tejszínes gombás tészta

Hozzávalók: 1 kg csiperke gomba3 gerezd fokhagyma.3 dkg vaj5 dkg parmezán sajt10 dkg trapista sajt2 dl tejszín10 dkg mascarponesó, bors, kakukfű izlés szerint500 g durum tészta Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben amibe a gomba is belefér, elolvasztjuk a vajat. Bele...

bővebben
Párolt lila káposzta almával

Párolt lila káposzta almával

Hozzávalók: 1 közepes fej lilakáposzta 1 fej lilahagyma 1 evőkanál kókuszzsír 1 teáskanál őrölt kömény 1 teáskanál almaecet 2 teáskanál agave szirup, eritrit, nyírfacukor egyéb édesítők 1-2 db savanykás zöldalma - elhagyható   Elkészítés Lereszeljük a...

bővebben
Legfinomabb vegán fasírt, amit eddig ettem

Legfinomabb vegán fasírt, amit eddig ettem

Hozzávalók: 1 evőkanál. extra szűz szarvasgombás olívaolaj, vagy kókuszzsír 1 db vöröshagyma, apróra vágva 2 db szár zeller, vagy egy kisebb zellergumó apróra vágva 3 kisebb sárgarépa, hámozottan apróra vágva 10-15 dkg gomba apróra vágva 300 g üveges vagy konverz...

bővebben
Hogyan süssünk eritrittel?

Hogyan süssünk eritrittel?

Kik használhatják az Eritritet. Az életmódváltás első nagy problémája, mikor nem tudjuk, hogy milyen édesítőt használjunk és hogyan használjuk azt. Az eritrit egy természetes alapú édesítőszer, egy cukoralkohol. Az Eritrit édesítő ereje 60-80%,  nem befolyásolja, a...

bővebben