bijoamijo-emblema

Brokkoli és karfiol rakottas

Szerző: BiJóAmiJó Andi

2021.07.20.

Hozzávalók:

1 kg brokkoli és karfiol
6 db tojás
1 marék kocka bacon
1 fej hagyma
2 tk pirospaprika
3 dl tejföl 15 %

Elkészítés:

A brokolit és a karfiolt forrásban lévő vízbe teszük, a vizbe sót teszünk, a karfiolt és a brokkolit kb 10 percig kicsit forralni kell. Külön serpenyőben megpirítjuk a bacon szalonnát. Mikor ropogos lett kitesszük egy  tányérra. A szalona zsirjába a kockára apritott hagymát, megpiritjuk. Mikor átpirult ráteszük a pirospaprikát és azzal is  pár percig piritjuk. Közben felteszük főzni a tojásokat is, kemény tojást készítünk. Amikor a tojás kész fel kell kockázni, és össze kell keverni a vizből leszűrt és szirmaira szedett zöldségekkel. sózzuk, borsozzuk a rétegeket. A jénai tálban egy réteg tojásos karfiolt tegyünk, szórjuk rá a bacon szalonnát, tegyük rá a paprikás hagymát, tegük rá a tejföl felét, majd erre tegyük rá ismét a tojásos zöldségeket, szorjuk meg szalonnával és öntsük le a tejföllel. Tegyük be az előmelegített 180 fokos sütőbe és süssük kb 30 percig.
Köretként is ehetjük, pl sült csirkemell mellé.
Jó étvágyat.