Hozzávalók:
500 g csirkemell
2 tk chili por,
3-4 tk himalája só,
1 tk bors,
1/2 tk őrölt köménymag.
4 evőkanál olívaolaj
15 dkg nagy lyukú reszereszelt chedarsajt
15 dkg reszelt trapistasajt
1 sárga, vagy zöld kalifornia paprika
1 piros kalifornia paprika
1 kisebb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma darabolva vagy 2 tk fokhagymapor
1 ek friss limelé
4 tortilla lap
vaj
A csirkemellet kockázd össze, szórjál a fűszerkeverékből annyit rá, amennyit szeretsz.
A csirkét süsd meg a serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon, mikor megpirult és teljesen átsült, szedd ki egy tálba, majd ugyanebben a serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon piritsd át a paprikákat, a lilahagymát kb 6 percig 5. pecben tedd bele a fokhagymát. Mikor még picit roppanóssak a zöldségek, de nem főttek szét csepegtessünk a húsokra egy kis lime levet, majd keverjük jól össze.
A serpenyőt kenjük ki vajjal, tegyük bele a tortilla lapot, a tortilla lap felére szórjuk rá a reszelt sajtot és erre tegyük a csirkés keveréket majd szorjunk rá ismét sajtot, a tortila lap másik felét hajtsuk rá. A serpenyőben mindkét oldalát süssük át.
Ezt ismételjük.
Ehhez mártogatósnak készíthető egy kis fokhagymás tejfölt és egy guacamole.