Hozzávalók:
1 kg csiperke gomba
3 gerezd fokhagyma.
3 dkg vaj
5 dkg parmezán sajt
10 dkg trapista sajt
2 dl tejszín
10 dkg mascarpone
só, bors, kakukfű izlés szerint
500 g durum tészta
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben amibe a gomba is belefér, elolvasztjuk a vajat. Bele öntjük a csiperke gombát, amit nagy lángon átpirítunk majd a kisült levének a felét lefőzzük. A tejszínt közben összekeverjük a mascarponeval a reszelt parmezán sajttal a reszelt trapista sajttal. Bele keverjük a fűszereket, a sót, a borsot és a kakukfüvet. Az egész tejszínes krémet ráöntjük a gombára és párpercig a sajtok olvadásáig átrogyogtatjuk ez kb 1-3 perc még főzzük.
Közben elkezdjük főzni a tésztának a vizet, bele teszünk sót és egy kis olajat, felforraljuk és a forrásban lévő vízbe bele tesszük a durum tésztát. Amikor már puha a tészta leszűrjük.
Mikor kész minden alapanyag, a Gombát, és a durumtésztát összekeverjük.
Jó étvágyat kívánok.