bijoamijo-emblema

Legfinomabb vegán fasírt, amit eddig ettem

Szerző: BiJóAmiJó Andi

2021.05.16.

Hozzávalók:

1 db vöröshagyma, apróra vágva
2 db szár zeller, vagy egy kisebb zellergumó apróra vágva
3 kisebb sárgarépa, hámozottan apróra vágva
10-15 dkg gomba apróra vágva
300 g üveges vagy konverz csicseriborsó, lecsepegtetve és leöblítve
1 csésze panko kenyérmorzsa, én ezt kihagytam.
1 fél marék frissen apróra vágott petrezselyem, plusz még a tetejére egy pár levél tálaláskor, ez elhagyható.
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál Worcestershire szósz
2 evőkanál ketchup
2 evőkanálbarbecue szósz – ez elhagyható
1/2 tk. füstölt paprika vagy füstölt fekete só, és pirospaprika

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsünk olajat. Adjuk hozzá a hagymát, zellert, sárgarépát és gombát, és időnként kevergetve főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak és a folyadék nagy része el nem forr, ez kb. 6–8 perc.

Egy nagy tálban krumplinyomóval vagy egy konyhai robotgéppel a csicseriborsót pépesítjük, addig amíg egy massza nem lesz belőle (kicsit durvábra kell hagyni).

A csicseriborsó masszához adjuk hozzá főtt zöldségeket, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a szójaszószt és a Worcestershire szószt a ketchupot és a barbecue szószt. Fűszerezzük paprikával, sóval és borssal, és addig keverjük, amíg az összes összetevő el nem keveredik.

Melegítsük elő a sütőt 200 ° -ra, és béleljünk ki egy kenyérsütő formát sütőpapírral, vagy ha nincs egyszerűen növényi vajjal vajazzuk ki.

Tegyük át a csicseriborsó-keveréket az elkészített kenyérsütőbe. Sima tetejét, megkenhetjük egy kis ketchup és barbecue szósz keverékével kb. 60 percig sütjük. 

Hűlni hagyjuk, majd tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.