bijoamijo-emblema

Lisztmentes kakaós gesztenyés tekercs

Szerző: BiJóAmiJó Andi

2021.12.26.

Hozzávalók:

Tészta:

6 db tojás

3 csapott evőkanál utifűmaghéj

2 evőkanál holland kakaó

3 evőkanál 1:4 stevia – eritrit édesítő – de ez ízlés szerint ki milyen édesen szereti

1 evőkanál dió

Krém:

250 g maszkarpone

200 g natúr gesztenye

2 evőkanál rumaroma vagy rum

1-2 evőkanál tejszín

1,5 evőkanál 1:4 stevia – eritrit édesítő, de úgy édesítsd ahogy ízlik.

Elkészítés:

Tészta:

6 tojást feltörjük és szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét habbá verjük a tojás sárgáját is habosra keverjük. A tojássárgájába belekeverjük a fehérjét, majd hozzáadjuk az utifűmaghéjat az édesítőt, a diót és a kakaóport és ovatosan elkeverjük, hogy ne törjön meg a fehérje. Mikor kész egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük a masszát egyenletesen vékonyra osszuk el a tésztát.

180 fokos forrólevegős előmelegített sütőben tegyük be és süssük meg. Kb. 15 perc alatt kész a tészta.  A tésztát amint kész tekerjük fel, a sütőpapírral és hagyjuk úgy kihűlni.

Krém:

Amíg sűl a tészta keverjük ki a gesztenyés krémet. A natur gesztenyét keverjük össze a maszkarpónéval, tegyük bele rumaromát, vagy rumot és az édesítőt, ha nem túl lágy a krém, lazítsuk fel tejszínnel.

Mikor kihült a tészta tekerjük ki és egyenletesen kenjük meg a gesztenyés krémmel, majd mikor kész tekerjük fel. Hűtőbe tároljuk, úgy a krém egyben marad, könnyen lehet vágni.

Lisztmentes kakaós gesztenyés tekercs szeletelve