Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás
3 csapott evőkanál utifűmaghéj
2 evőkanál holland kakaó
3 evőkanál 1:4 stevia – eritrit édesítő – de ez ízlés szerint ki milyen édesen szereti
1 evőkanál dió
Krém:
250 g maszkarpone
200 g natúr gesztenye
2 evőkanál rumaroma vagy rum
1-2 evőkanál tejszín
1,5 evőkanál 1:4 stevia – eritrit édesítő, de úgy édesítsd ahogy ízlik.
Elkészítés:
Tészta:
6 tojást feltörjük és szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét habbá verjük a tojás sárgáját is habosra keverjük. A tojássárgájába belekeverjük a fehérjét, majd hozzáadjuk az utifűmaghéjat az édesítőt, a diót és a kakaóport és ovatosan elkeverjük, hogy ne törjön meg a fehérje. Mikor kész egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük a masszát egyenletesen vékonyra osszuk el a tésztát.
180 fokos forrólevegős előmelegített sütőben tegyük be és süssük meg. Kb. 15 perc alatt kész a tészta. A tésztát amint kész tekerjük fel, a sütőpapírral és hagyjuk úgy kihűlni.
Krém:
Amíg sűl a tészta keverjük ki a gesztenyés krémet. A natur gesztenyét keverjük össze a maszkarpónéval, tegyük bele rumaromát, vagy rumot és az édesítőt, ha nem túl lágy a krém, lazítsuk fel tejszínnel.
Mikor kihült a tészta tekerjük ki és egyenletesen kenjük meg a gesztenyés krémmel, majd mikor kész tekerjük fel. Hűtőbe tároljuk, úgy a krém egyben marad, könnyen lehet vágni.