Hozzávalók:
2 evőkanál olivaolaj
1 db nagyobb vöröshagyma
400 g karfiol
1 db sárgarépa
3 db vékony zeller levél és szár, ha nincs sima zeller is nyugodtan mehet bele ízlés szerint.
1 gerezd fokhagyma
9 dl húsleves alaplé
20 g parmezán sajt ha sajt levest akarsz akkor 10 dkg reszelt cheddar sajt, a sajt egyébként ki is hagyható.
2 kk mustár
izlés szerint só
1/2 kk bors,
késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk és összeaprítjuk, a répát megpucoljuk és lereszeljük apróra. A Karfiolt feldaraboljuk, szintén felaprítjuk a zeller leveleket és a zeller szárat. Feltesszük egy lábasba 2 evőkanál olivalolajjal a zöldségeket párolni, megsózzuk, megborsozzuk, egy kis szerecsendiót szórunk rá, majd zúzott fokhagymát is rányomjuk és a mustárt is bele tesszük. Mikor átpároltuk a zöldségeket felengedjük húsleves alaplével, majd felforraljuk, amikor rmár minden zöldség puha, a forró levesben beleszórjuk a sajtot, kicsit megolvasztjuk, majd összeturmixoljuk az egész levest egy botmixerrel.
Jó étvágyat kívánunk.