bijoamijo-emblema

Parmezános karfiolkrémleves

Szerző: BiJóAmiJó Andi

2021.12.18.

Hozzávalók:

2 evőkanál olivaolaj

1 db nagyobb vöröshagyma

400 g karfiol

1 db sárgarépa

3 db vékony zeller levél és szár, ha nincs sima zeller is nyugodtan mehet bele ízlés szerint.

1 gerezd fokhagyma

9 dl húsleves alaplé

20 g parmezán sajt ha sajt levest akarsz akkor 10 dkg reszelt cheddar sajt, a sajt egyébként ki is hagyható.

2 kk mustár

izlés szerint só

1/2 kk bors,

késhegynyi szerecsendió

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk és összeaprítjuk, a répát megpucoljuk és lereszeljük apróra. A Karfiolt feldaraboljuk, szintén felaprítjuk a zeller leveleket és a zeller szárat. Feltesszük egy lábasba 2 evőkanál olivalolajjal a zöldségeket párolni, megsózzuk, megborsozzuk, egy kis szerecsendiót szórunk rá, majd zúzott fokhagymát is rányomjuk és a mustárt is bele tesszük. Mikor átpároltuk a zöldségeket felengedjük húsleves alaplével, majd felforraljuk, amikor rmár minden zöldség puha, a forró levesben beleszórjuk a sajtot, kicsit megolvasztjuk, majd összeturmixoljuk az egész levest egy botmixerrel.

Jó étvágyat kívánunk.