Hozzávalók:
400 g karfiol
2 db tojás
1/3 3 dl bögrébe a parmezán sajt
2 evőkanál puha vaj
2 evőkanál tejszín
só, bors
1 csapott evőkanál utifűmaghéj,
Elkészítés:
Tagyük fel főzni a karfiolt és főzzük meg puhára, majd mikor kész és puha, szűrjük le és aprítsuk fel pépesre. Hagyjuk kihülni. Mikor kihült tegyük bele a sajtot a tojást a sót és a borsot. Ha nagyon híg ahhoz mérten egy csapott evőkanál utfűmaghéjt tegyünk bele.
Tepsibe egy sütőpapírra halmozzuk fel a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon süssük meg.
Tipp:
Ha nagyon híg a massza utifűmaghéjjal lehet süríteni, ha meg kemény, akkor tojással vagy tejszínnel higítható.
Lehet ízesíteni sonkával, baconnal, kolbásszal, magokkal. Mindegyikkel nagyon finom.
Parmezános karfiolpogácsa és sült gomba koktélparadicsommal