bijoamijo-emblema

Parmezános karfiolpogácsa

Szerző: BiJóAmiJó Andi

2021.12.22.

Hozzávalók:

400 g karfiol

2 db tojás

1/3 3 dl bögrébe a parmezán sajt

2 evőkanál puha vaj

2 evőkanál tejszín

só, bors

1 csapott evőkanál utifűmaghéj,

Elkészítés:

Tagyük fel főzni a karfiolt és főzzük meg puhára, majd mikor kész és puha, szűrjük le és aprítsuk fel pépesre. Hagyjuk kihülni. Mikor kihült tegyük bele a sajtot a tojást a sót és a borsot. Ha nagyon híg ahhoz mérten egy csapott evőkanál utfűmaghéjt tegyünk bele.

Tepsibe egy sütőpapírra halmozzuk fel a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon süssük meg.

Tipp:

Ha nagyon híg a massza utifűmaghéjjal lehet süríteni, ha meg kemény, akkor tojással vagy tejszínnel higítható.

Lehet ízesíteni sonkával, baconnal, kolbásszal, magokkal. Mindegyikkel nagyon finom.

Alapötlet forrása

 

Parmezános karfiolpogácsa és sült gomba koktélparadicsommal

Parmezános karfiolpogácsa és sült gomba koktélparadicsommal