Hozzávalók:
1 közepes fej lilakáposzta
1 fej lilahagyma
1 evőkanál kókuszzsír
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál almaecet
2 teáskanál agave szirup, eritrit, nyírfacukor egyéb édesítők
1-2 db savanykás zöldalma – elhagyható
Elkészítés
Lereszeljük a lilakáposztát, megsózzuk és kb. 1/2 órát állni hagyjuk. Mikor a sóhatására levet eresztett, kinyomkodjuk.
Feltesszük egy fedővel rendelkező mély serpenyőben a lilahagymát és kókuszzsíron megpároljuk.
A káposztát kinyomkodjuk és rátesszük a megdinsztelt lilahagymára, majd a lereszelt almát is, ezután köménymaggal, ecettel és édesítővel ízesítjük és fedő alatt megpároljuk. Kb. 30-40 percig pároljuk, akkor jó mikor a káposzta megpuhult.