bijoamijo-emblema

Párolt lila káposzta almával

Szerző: BiJóAmiJó Andi

2021.05.30.

Hozzávalók:

1 közepes fej lilakáposzta

1 fej lilahagyma

1 evőkanál kókuszzsír

1 teáskanál őrölt kömény

1 teáskanál almaecet

2 teáskanál agave szirup, eritritnyírfacukor egyéb édesítők

1-2 db savanykás zöldalma – elhagyható

 

Elkészítés

Lereszeljük a lilakáposztát, megsózzuk és kb. 1/2 órát állni hagyjuk. Mikor a sóhatására levet eresztett, kinyomkodjuk.

Feltesszük egy fedővel rendelkező mély serpenyőben a lilahagymát és kókuszzsíron megpároljuk.

A káposztát kinyomkodjuk és rátesszük a megdinsztelt lilahagymára, majd a lereszelt almát is, ezután köménymaggal, ecettel és édesítővel ízesítjük és fedő alatt megpároljuk. Kb. 30-40 percig pároljuk, akkor jó mikor a káposzta megpuhult.