Hozzávalók:
8 db tojás
200 g örölt dió
100 g mandula
3 db nagyobb répa
1 db bio narancs leve és héja
1 db bio citrom leve és héja
1 tk fahéj
1 tk gyömbér
40 g eritrit, stevia 1:4 (kb. 2 púpozott evőkanál)
1 tk sütőpor
1 vaniliarúd kikapart belseje
2 db alma
Elkészítés:
Kisebb lyukú reszelőn külön tálakban reszeld le a sárgarépákat, a narancs héját, a citromhéját és az egy darab almát is.
Az reszelt almára csavarj rá egy citromlevet, szórd meg a fahéjjal és a gyömbérrel. Hagyd hogy egy picit levet eresszen.
Ezután daráld le a diót és a mandulát. Nem baj, ha vannak benne egy kicsit nagyobb darabok is, de inkább apróra daráljuk, le azokat, mert ez lesz a liszt helyett.
Ezt követően verjük fel a tojás fehérjét és a sárgáját is az édesítővel keverjük össze.
Amikor minden előkészült a sárgájába, nyomjunk bele egy narancs levet, majd tegyük bele a vaníliarúd kikapart magját. Ezután keverjük bele a sárgarépát, a diót, mandulát, a kinyomkodott almát és legvégül forgassuk bele a felvert tojásfehérjét is.
Kivajazott tepsibe öntsük bele a masszát. Tegyük a tetejére a másik szeletelt almát díszítésnek. A díszítés elhagyható én is véletlenül lehagytam róla.
180 fokos sütőben kb. 40 – 45 percig alsó-felső sütéssel süsük meg, ezután egy tűvel szúrjuk meg, hogy jó-e már és nem nedves belül a tészta, mert ha igen és ragad, akkor tovább kell még sütni a süteményt. Ha kihűlt a répatorta, azonnal ehető.