bijoamijo-emblema

Sajtos zsemle

Szerző: BiJóAmiJó Andi

2020.10.18.

Hozzávalók:

50 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt

150 g kovász vagy 2,5 dkg száraz élesztő

100 g vaj

1 evőkanál kb 2 dkg himalája só

liszt minőségétől függően 3,5 – 4,5 dl

30 dkg trapista light

 

A sót a vízbe elkeverjük. A lisztet a kovászt és az olvasztott vajat a reszelt sajttal és a sós folyadékkal, összegyúrjuk és hagyjuk egy 8 h át pihentetni a hűtőben, egy éjszaka. Ha melegebb idő van, lehet a lakásban is, akkor legalább 4 – 5 h keresztül hagyjuk kellni. Mikor a tészta megemelkedett, 1/2 h hajtogassuk legalább 3x, de ha nincs időnk hajtogatás nélkül is levegős lesz, csak nem annyira.

Alső-felső sütés:

– 250 C – 20 perc

– 200 C – 30 perc