Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
2 doboz (1 doboz 400 g) csiperkegomba vagy 400 g friss csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
25 g sürített paradicsom
400 g paradicsom szósz
1 db bió citrom héja
1/2 citromnak a leve
izlés szerint Kókuszvirág cukor vagy Eritrit vagy Nyírfacukor vagy Agave szirup, méz vagy 1:4 édesítő (vigyázni kell, hogy 5 dkg 1/4 kell bele tenni az 1:4 édesítőből), só, bors
Egy evőkanál olajon apróra vágott vöröshagymát és az apróravágott fokhagymát, megdinsztelünk, majd ezután rá kell rakni a gombát, sózni kell, borsozni kell és a babérlevelet is bele kell tenni. Ha a gomba friss akkor addig kell pirítani amíg el nem fől a gomba leve. Ezután, rá kell önteni a sürített paradicsomot és a paradicsom szószt. Bele kell tenni a citrom héját, a citrom levét és izlés szerint az édesítőt.
Piritós kenyérrel esszük.