bijoamijo-emblema

Svéd gombasaláta

Szerző: BiJóAmiJó Andi

2020.10.18.

Hozzávalók:

1 evőkanál olaj

2 doboz (1 doboz 400 g) csiperkegomba vagy 400 g friss csiperkegomba

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db babérlevél

25 g sürített paradicsom

400 g paradicsom szósz

1 db bió citrom héja

1/2 citromnak a leve

izlés szerint Kókuszvirág cukor vagy Eritrit vagy Nyírfacukor vagy Agave szirup, méz vagy 1:4 édesítő (vigyázni kell, hogy 5 dkg 1/4 kell bele tenni az 1:4 édesítőből), só, bors

 

Egy evőkanál olajon apróra vágott vöröshagymát és az apróravágott fokhagymát, megdinsztelünk, majd ezután rá kell rakni a gombát, sózni kell, borsozni kell és a babérlevelet is bele kell tenni. Ha a gomba friss akkor addig kell pirítani amíg el nem fől a gomba leve. Ezután, rá kell önteni a sürített paradicsomot és a paradicsom szószt.   Bele kell tenni a citrom héját, a citrom levét és izlés szerint az édesítőt.

Piritós kenyérrel esszük.