bijoamijo-emblema

Tejszínes gombamártás

Szerző: BiJóAmiJó Andi

2022.02.12.

Hozzávalók

50 dkg szeletelt gomba
1 ek kacsazsír
1 fej vöröshagyma aprítva
himalája só, bors, petrezselyem ízlés szerint
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál szójaszósz
3 dl csirkealaplé
2 dl főzőtejszín

Elkészítés

A zsíron megdinszteljük a hagymát. Mikor egy picit megpirult, tegyük rá a gombát. szórjuk rá a fűszereket és öntcsük fel a csirke alaplével. Tegyük bele a szójaszószt. Főzzük meg a gombát, mikor már majdnem kész mehet rá a tejszín is. Forraljuk ezzel is fel 3-5 percig, szószos legyen a gombamártás. Szórjunk a tetejére egy kis petrezselymet, ha nincs elhagyható.