Hozzávalók:
- 2 doboz tonhalkonzerv sós lében
- 5 dkg vaj
- 1 doboz füstölt sprotni napraforgó olajban
- 3 evőkanál tejföl
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 2 db főtt tojás
- 1 nagyobb ecetes uborka
- 4 teáskanál mustár
1.) Tegyük fel főzni a tojást, addig főzzük még kemény nem lesz. Kb 10 perc
2.) Le kell önteni a halakról a sós lét és az olajat. Tegyük egy keverőtálba a halakat.
3.) Kis kockákra vágjuk össze a lilahagymát, a tojást, a csemege uborkát. Dobjuk a halak mellé és keverjük össze. Tegyük bele a tejfölt, vajat, mustárt. Keverjük össze, sózzuk, ha szükséges.
Miért jó halat enni, mert kevés koleszterint tartalmaz, sok benne a Kálium, Foszfor, Vas, Kálcium, A, D, B2, B6 és a B12 vitamin. Sok többszörösen telitetlen zsírsavakat, azaz Omega 3 zsirsavat tartalmaz, melynek fogyasztása során csökkenti a szívroham kockázatát. B12 vitamin pedig segíti az idegrendszer működését, csökkenti a szenilitás előfordulását. A hal fogyasztó déli részeken kevés a szív és érrendszeri betegség és a feledékenység, ezért nagyon fontos lenne, hogy több halat fogyasszunk.