bijoamijo-emblema

Tonhalkrém

Szerző: BiJóAmiJó Andi

2020.11.05.

Hozzávalók:

  • 2 doboz tonhalkonzerv sós lében
  • 5 dkg vaj
  • 1 doboz füstölt sprotni napraforgó olajban
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 2 db főtt tojás
  • 1 nagyobb ecetes uborka
  • 4 teáskanál mustár

1.) Tegyük fel főzni a tojást, addig főzzük még kemény nem lesz. Kb 10 perc

2.) Le kell önteni a halakról a sós lét és az olajat. Tegyük egy keverőtálba a halakat.

3.) Kis kockákra vágjuk össze a lilahagymát, a tojást, a csemege uborkát. Dobjuk a halak mellé és keverjük össze. Tegyük bele a tejfölt, vajat, mustárt. Keverjük össze, sózzuk, ha szükséges.

Miért jó halat enni, mert kevés koleszterint tartalmaz, sok benne a Kálium, Foszfor, Vas, Kálcium, A, D, B2, B6 és a B12 vitamin. Sok többszörösen telitetlen zsírsavakat, azaz Omega 3 zsirsavat tartalmaz, melynek fogyasztása során csökkenti a szívroham kockázatát. B12 vitamin pedig segíti az idegrendszer működését, csökkenti a szenilitás előfordulását. A hal fogyasztó déli részeken kevés a szív és érrendszeri betegség és a feledékenység, ezért nagyon fontos lenne, hogy több halat fogyasszunk.