Hozzávalók:
450 g lángolt kolbász
1 nagy hagyma , apróra vágva
3 gerezd fokhagyma , felaprítva
2 teáskanál szárított oregánó
2 teáskanál só
1/2 csésze szárított paradicsom , lecsepegtetve és apróra vágva
2 db friss paradicsom
1 kávéskanál őrölt fekete bors, egy kevés chilipor ízlés szerint
2 liter csirkehúsleves vagy (2 liter víz 2 db csirkehúsleves kocka)
1 kicsi fej kelkáposzta , leveleit meghámozzuk és felaprítjuk
2 dl habtejszín
kb 7-8 evőkanál reszelt parmezán , tálaláshoz
Friss apróra vágott petrezselyem , tálaláshoz
Elkészítés:
A felkockázott kolbászt meg pirítjuk és a zsírját kisütjük.
Ezután kivesszük a lábasból, és a zsírjába bele tesszük a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük őket, közben rádobjuk az apróra vágott kelkáposztát és azt is megfonnyasztjuk.
A szárított paradicsomot és a rendes paradicsomot kis kockákra vágjuk, és ezeket is beletesszük a kolbásszal együtt a dinsztelt zöldségekbe. – Egyébként a kelkáposzta elhagyható, anélkül is nagyon finom. –
Ezután felengedjük 2 l csirkelevessel vagy (2 l vízzel és két csirkeleves kockával). Bele önjük a 2 dl tejszint. Felforraljuk, kb 30 percig főzzük. Mikor kész és tálaljuk bele tesszünk egy kevés aprított petrezselyem zöldjét és kb 7-8 lapos evőkanál parmezán sajtot.